Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Εκλογικοί Κατάλογοι 2019: Μέχρι πότε μένουν «ανοιχτοί» για αλλαγές

Η 28η Φεβρουαρίου ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία για την τελικά διαμόρφωση των εκλογικών καταλόγων με την οποία θα διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές του Μαΐου όποιες κι αν είναι αυτές.

Όσες μεταβολές στα δημοτολόγια (μεταδημοτεύσεις και διαγραφές), όσες αιτήσεις ετεροδημοτών και αιτήσεις κοινοτικών εκλογέων γίνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, αυτές θα ενσωματωθούν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του 2019 και όλες οι εκλογές του Μαΐου θα διενεργηθούν με τους καταλόγους που θα προκύψουν από την Α’ αναθεώρηση.

Η διαμόρφωση των νέων εκλογικών καταλόγων για τις μεταδημοτεύσεις και εφόσον υπάρχει αποδεικτικό διετούς διαμονής μπορεί να γίνει με αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Το ίδιο ισχύει και για τους ετεροδημότες που θέλουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αλλά δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο δήμο όπου είναι δημότες.

Σημαντικό είναι ότι όσοι γεννήθηκαν το 2002 θα σε συμπεριληφθούν αυτόματα στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά το Μάιο σε όλες τις εκλογές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αίτηση.Και οι γεννηθέντες όμως το 2002 εάν θέλουν να ψηφίσουν σε κάποιον άλλο δήμο ως ετεροδημότες, πρέπει να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι μεταδημοτεύσεις για υποψηφίους γίνονται μέχρι την προηγούμενη ημέρα της επίδοσης της δήλωσης κατάρτισης συνδυασμών σύμφωνα με τη παρ.5 του αρ.10 του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: