Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Αποστολή ψηφίσματος και σχετικής αλληλογραφίας από την Ημερίδα με θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – ο Φωτιστής του Γένους – και η Ιόνια Οδός».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ   ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ                     Αιτωλικό  8   Φεβρουαρίου 2018
«ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»                              Προς: Ως πίνακα αποδεκτών
Πληροφορίες: Πρόεδρος                                
Χρήστος Γερ. Σιάσος                                          
Σταυροπούλου 1, τ.κ. 30200                          
Μεσολόγγι, e -mail: siasoschristos@gmail.com
Κιν. 6972706793                                   
ΘΕΜΑ:  Αποστολή ψηφίσματος και σχετικής αλληλογραφίας από την Ημερίδα με θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – ο Φωτιστής του Γένους – και η Ιόνια Οδός».
Με την παρούσα επιστολή  μας, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 Ημερίδα με θέμα:  «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ - Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ».
Όλοι οι Εισηγητές αναφέρθηκαν στο πολυποίκιλο  έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που τον καταξίωσε ως παγκόσμιο σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο Ισαπόστολος Κοσμάς τιμάται σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία, Σερβία, Βουλγαρία, Αρμενία, ΗΠΑ, Κύπρο, Ουκρανία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο. 
Η Ιόνια Οδός, που έγινε επί των ημερών σας, είναι ένα θαυμαστό γεγονός και διασχίζει, σήμερα, όλη σχεδόν την Ελλάδα. Μηδένισε τις αποστάσεις και ένωσε τους κατοίκους των περιοχών, όπως ακριβώς το έκανε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός οδοιπορώντας. Εκείνος για να ενώσει τους Έλληνες και να διατηρήσει την Εθνική τους ταυτότητα και μνήμη.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, και θέλοντας να τιμήσουμε τον Άγιο, Σας παρακαλούμε να ικανοποιήσετε την επιθυμία όλων των Αιτωλοακαρνάνων και όχι μόνο, για παράλληλη ονομασία της Ιόνιας Οδού  σε: «Διαδρομή Αγίου Κοσμά Αιτωλού». Θα είναι μια ιστορική απόφαση για την  Παιδεία, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον Πολιτισμό.  Περιμένουμε και ελπίζουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση.
       Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση και τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΙΑΣΟΣ                       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ                                                                                                Καθηγητής                                                            Καθηγήτρια                                                                     

Πίνακας αποδεκτών:  
Πρωθυπουργό Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη
Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Μαυραγάνη

ΜΜΕ -  Έντυπα και Ηλεκτρονικά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: