Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Λαμπρά εγκαίνια του Μουσείου Θέρμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Π.Παυλόπουλος: «Το Θέρμο θα σημαδεύει την προσωπική μου ιστορική διαδρομή»
Ιστορική ημέρα για το Θέρμο και όλη την Αιτωλοακαρνανία η Κυριακή 17η Ιουλίου. Εγκαινιάστηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την πρώτη μάλιστα επίσκεψη στην περιοχή τους Ανώτατου Πολιτειακού Παράγοντα. Έλαχε μάλιστα αυτός να είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος που διατηρεί στενούς δεσμούς με το Θέρμο έχοντας μάλιστα το 2008 ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης του, όταν και το είχε επισκεφθεί ως υπουργός Εσωτερικών.
Η εκδήλωση εγκαινίων έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα και στον προγραμματισμένο χρόνο καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε με ελικόπτερο στο Θέρμο στις 11 και διέχισε την υπόλοιπη απόσταση οδικώς για το χώρο του Μουσείου. Φυσικά τα μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντεια και οργανωμένα σε όλη την περιοχή και ειδικά πέριξ του Μουσείου.
Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση. Παρόντες δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, οι οποίοι υποδέχτηκαν τον κ. Παυλόπουλο, όπως και οι εκκλησιαστικές και οι τοπικές αρχές, ο περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, βουλευτές, εκπρόσωποι του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου, εκπρόσωποι φορέων σωματείων και συλλόγων
Η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου και η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ακαρνανίας και Αιτωλίας κ.Κοσμά.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευχή να γίνει το Θέρμο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επεσήμανε πως το Μουσείο Θέρμου είναι μια σπουδαία επένδυση για τον τουρισμό και την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας η οποία δυναμώνει το brand name όλης της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Θέρμου κ.Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για τον κ. Παυλόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας οφείλουμε πολλά και αναγνωρίζουμε την εξέχουσα προσφορά σας στον τόπο μας».
Στη συνέχει πραγματοποίησε σύντομη ομιλία η Προϊσταμένη της ΕΦ. Α Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κα Ολυμπία Βικάτου, η οποία παρουσίασε την πορεία ανέγερσης του Μουσείου Θέρμου αλλά και συνοπτικά την ιστορία του Κοινού των Αιτωλών.
Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε διεξοδική αναφορά στην ιστορία της Αιτωλικής Συμπολιτείας επικαλούμενος τα επίκαιρα διδάγματά της και χαρακτηρίζοντάς την ως μια εμβληματική περίοδο της Ελλάδας, παρομοιάζοντάς την, δε, με το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. «Το Θέρμο θα σημαδεύει την προσωπική μου ιστορική διαδρομή», είπε χαρακτηριστικά, σε μια ομιλία που έβριθε από συμβολισμούς και αναφορές στο μέλλον της Ευρώπης, η οποία, όπως είπε, είναι η μόνη που μπορεί να υπερασπιστεί την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Ο κ. Παυλόπουλος δεν δίστασε να κάνει αναφορά ακόμα και στο Brexit, αναφέροντας πως «πρόκειται σίγουρα για πλήγμα στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ωστόσο η Ευρώπη θα προχωρήσει και θα νικήσει».
Ακολούθησε ξενάγηση από την κα Βικάτου στο νέο Μουσείο ενώ το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε παράθεση γεύματος από τον Δήμαρχο Θέρμου προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: