Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας εναντίον των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών, στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1960. Η ημέρα έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δώσει έναυσμα προκειμένου να ληφθούν δράσεις για την καταπολέμηση του βίαιου αυτού φαινομένου.
Στον Δήμο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας  φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών και Παιδιών αυτών και παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις κατά τη λειτουργία του, η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.
Ο Ξενώνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας καθώς και στα παιδιά τους.

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου), ώρα 10.00-13.00, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: