Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Οι Σχολικές Μονάδες του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας θα προβούν σε “βήμα ζωής” στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, οργανώνοντας Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συμπαράσταση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Συλλόγων Αιμοδοσίας της Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου και Μακρυνείας, της Τοπικής Κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.
    Πρόκειται για πράξη κοινωνικής προσφοράς που συμπορεύεται με την πεποίθηση πως ηθικό χρέος της παιδαγωγικής κοινότητας είναι να σμιλεύει το πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων. Η προσφορά αίματος καταδεικνύει τούτη την πίστη καθώς, αποδίδοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, διδάσκει την αλληλεγγύη.
   Και η μαθητική κοινότητα εμπνεύστηκε από το δόσιμο αγάπης προς το συνάνθρωπο καταθέτοντας μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και τη δημιουργία αφίσας την ευαισθησία της.
   Ευελπιστούμε πως η ανάδειξη της πρωτοβουλίας του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για Εθελοντική Αιμοδοσία θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο για να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως πλάι στον άνθρωπο οφείλει να στέκεται ο συνάνθρωπος.Με Εκτίμηση
                            Ο Διευθυντής του                                Ο Διευθυντής του
                  Γενικού Λυκείου Ματαράγκας                  Γυμνασίου Ματαράγκας

                              ΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                              ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
                                    Θεολόγος                                              Τεχνολόγος

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: